Klassieke homeopathiepraktijk “Elly van Kessel”

Het andere beter worden

Voorbeelden uit de praktijk

Menstruatieklachten

Er komt een vrouw van 34 jaar. Ze is ten einde raad. De dokter heeft haar geadviseerd de baarmoeder te laten verwijderen, zoveel last heeft ze van de menstruatie. Ze is sinds 2 jaar gestopt met de pil en wil die in ieder geval niet meer. Daar werd ze depressief van.

Ze vloeit nu zo hevig en vaak dat ze er heel moe van is. Ook heeft ze gigantische pijn in haar benen tijdens de eerste dagen. Ook haar rug en buik zijn dan zeer pijnlijk. Tussentijdse bloedingen zijn meer regel als uitzondering. Na een consult worden haar middelen mee gegeven.

De eerst volgende menstruatie was te vroeg maar al wel minder heftig. Na de tweede menstruatie komt er regelmaat en is er nog een beetje buik- en rugpijn. Dit hoort erbij, vindt zijzelf. Een half jaar later belt zij haar vervolgafspraak, keurig een week van te voren al, af. Het gaat prima, behalve dat de menstruatie naar tevredenheid verloopt heeft ze ook meer zin in sex en is ze minder kattig dan voor die tijd.

Eczeem

Er komt een moeder met een zoontje van 8 jaar. Het jongetje kan lang niet alles eten. Hij heeft veel last van zijn darmen. Maar het ergst is zijn eczeem. Uit het gesprek blijkt dat alle ellende is begonnen na de vaccinaties. Na de herhalingsserie is er een echte uitbarsting gekomen. Niets helpt.

Na het jongetje met homeopathische middelen ontstoort te hebben is het eczeem helemaal weg, alleen de poep blijft zo plakkerig. Na het eetpatroon uitgevraagd te hebben blijkt dat alle vezels, door de eerdere darmproblemen, uit de voeding te zijn gehaald. We vervangen het witbrood weer door bruin en voegen wat vezels toe. Ook dit probleem is opgelost zonder verder een middel te hoeven geven.

Bedplassen

Een moeder komt met haar zoontje van 11. Hij gaat straks op kamp maar durft niet want hij plast nog steeds in zijn bed.

Na een uitgebreid gesprek geef ik het jongetje middelen die hem, vanuit zichzelf, minder diep laten slapen. Hij wordt vanaf de eerste dag na gebruik wakker als hij moet plassen.

Er is een blij jongetje op schoolreis gegaan. Hij heeft nooit meer in zijn bed geplast.

Tosca (hond)

Tijdens haar loopsheid is Tosca, onze husky, er een dag gezellig tussenuit geweest met een zwarte labrador. Na haar thuiskomst merken we al gauw dat ze veranderd is. Ze speelt niet meer, eet slecht en is verdrietig.

Na drie weken blijkt dat ze schijnzwanger is. Haar tepels gaan opzetten, ze bijt haar buikje kaal, eet slecht en speelt niet meer. Nu de loopsheid is afgelopen merken we dat het gedrag niet over gaat. Ze blijft er in hangen.

Ik doe een korrel in haar waterbak. Reeds de volgende dag gaat ze al eten en spelen. Binnen een paar dagen is de zwelling van haar tepels ook afgenomen. Het is weer onze oude Tosca.